duminică, 3 aprilie 2011

Olive's - mâncare libaneză bună, preţuri româneşti de bun-simţ

In Mall Vitan (adica in Bucuresti Mall), la etajul doi, in zona destinata restaurantelor, s-a deschis acum aproximativ un an un restaurant libanez, cu mancaruri gata preparate, asezate frumos in vitrine, avand astfel posibilitatea sa alegi  ce-ti face cu ochiul si sa vezi inainte de a comanda exact cum arata mancarea.
Am cuvinte de lauda in ceea ce priveste mancarea de la Olive's Lebanese Food, drept pentru care va recomand sa incercati macar o data sa savurati specialitatile libaneze pe care vi le ofera acest  restaurant. Nu trebuie sa va asteptati, tinand cont ca totusi este o locatie tip fast food sa fie mancaruri ca cele pe  care le savurati in restaurantele libaneze de prestigiu din Capitala, insa preparatele sunt gustoase iar preturile potrivite.
Cu doua vitrine incarcate cu diferite feluri gata preparate (am numarat vreo 11 feluri de mancare gatita si vreo 10 tipuri de salate), nu poti spune ca nu ai de unde alege. In plus, in dreapta vitrinelor in care este expusa mancarea se gaseste un meniu luminos si mare, cu felurile de mancare care se prepara la ei - numele si fotografia fiecaruia, frumos asezate pe platouri, pentru ca cei care sunt mai putin obisnuiti cu denumirile arabesti ale felurilor de mancare prezentate sa poata alege cu usurinta.
In afara de felurile clasice de mancare libaneze - ras asfour, macanec, shaorma, sujuc (transliterate in romaneste cum simte fiecare), puteti comanda si salatele gustoase cu condimente specific arabesti - humus (cu sau fara carne), labne - crema de iaurt gras absolut delicioasa, salata de masline, tabule, fatus, mutabal. Dupa cum aratau, cred ca toate erau delicioase.
Vanzatoarele au fost dragute, au avut rabdarea si amabilitatea sa ne prezinte cu ce tipuri de carne erau gatite mancarurile si sa ne dea mici explicatii cu felul in care sunt preparate, atunci cand le-am rugat. Am ales sujuc, care ne-a fost servit intr-o caserola si pe care l-am mancat cu lipie. Acesta a ocupat primul loc in ierarhia gusturilor, carnea tocata fiind extrem de frageda, iar sosul in care se gasea absolut delicios. Am mai luat sarmalute de post reci - orez condimentat, invelit in foi de vita si stropit cu suc de lamaie. Foarte racoritoare, gustoase si cu siguranta cu un continut mic de calorii.
Nici ras asfour-ul nu a fost rau deloc, din contra, bucatelele din carne de vita au fost foarte fragede, iar sosul de rodie impreuna cu condimentele puse in care se gaseau erau excelente.
Preturile mi s-au parut mai mici decat costa de obicei preparatele libaneze, mai ales ca vorbim de un restaurant aflat in mall. Astfel, sujuc-ul a costat 13 lei, o portie marisoara de ras asfour poate fi luata contra sumei de 20 lei, portia de 6 saramale reci (duble ca lungime decat se obisnuieste la noi) costa 9 lei, o lipie costa 1 leu, carnaciorii de vita cu usturoi si suc de lamaie (macanec) costa 14 lei, o portie de aripioare cu usturoi si  suc de lamaie costa 15 lei, o sticla de 0.5 l de Pepsi costa 6 lei.


Niciun comentariu: