miercuri, 30 martie 2011

Baba Novacco - un nume amuzant, mancare bunicica

Cu siguranta cel care a dat acest nume localului are o imaginatie cel putin bogata. Adica e ceva sa italienizezi denumirea unei zone din Bucuresti, nu?
Mancarea de la Baba Novacco a fost buna, insa, asa cum mi se intampla in ultima vreme cu localurile care livreaza mancare acasa, nu reusesc sa dau de locuri cu  mancaruri extrem de savuroase, ceva care sa ma faca sa spun “Da, domnule, asta a fost extraordinar de buna!”
In primul rand, dupa ce am despachetat mancarea am constatat ca portia de spaghete carbonara era foarte mica. Adica, spaghetele ocupau un sfert din spatiul casoletei in care fusesera puse. In ceea ce priveste gustul nu putem spune ca au fost rele, insa nici carbonara nu au fost. Adica, sincer, ne-am obisnuit atat de mult sa mancam carbonara in care in loc de panceta sau guanciale este folosit kaiserul autohton incat nici nu mai realizam ca de fapt preparatul acela nu este carbonara. E ca si cand as face tiramisu si in loc de mascarpone as pune ricota sau poate branza proaspata de vaci. Nu e tot aia, nu?
Pizza margherita a fost buna. Nu de tinut minte insa perfect comestibila si chiar ceva mai mult peste. Insa nu muuuuult mai mult :).
Fiindca am nimerit sa dau comanda la Baba Novacco intr-o luna in care femeile sunt mai norocoase decat barbatii, la orice comanda data in luna martie doamnele primind cadou un desert la alegere, ne-am bucurat si noi de aceasta oferta. Foarte frumos. Si chiar de apreciat! Desertul ales a fost cataif si recunosc ca a fost prima data cand am gustat asa ceva. Nu stiu daca asa este reteta, insa nu m-a dat pe spate de cat de bun a fost. Voi mai incerca si din alte locuri, poate acesta nu a fost dintre cele mai stralucite. Deocamdata, primul cataif gustat m-a lasat cumva rece...
Am luat si pana cotta servita cu dulceata si mousse de ciocolata, ambele foarte gustoase. Insa din nou, pana cotta nu avea nimic in comun cu aceeasi specialitate pe care am avut sansa sa o gust in restaurantele italienesti (adica alea adevarat italienesti, de la mama lor).
Preturile sunt cam pentru orice buzunar si fixe, in functie de fiecare categorie in parte - salate, pizza, paste si deserturi. Astfel, orice desert costa 4,99 lei, o portie de paste (indiferent ca e vorba de matriciana, pesto genovese, prosciutto funghi, quattro formaggi, arrabiata, pomodoro sau carbonara) costa 10,99 lei, orice pizza cu diametrul de 24 de cm costa 9,99 lei iar cele cu diametrul de 32 de cm costa 16,99 lei cu mentiunea ca orice pizza de 32 de cm are inclusa in pret o bautura racoritoare sau o bere. Salatele (greceasca, ton, caesar, bulgareasca, chef, caprese, tabule, invento) costa 10,99 lei si au incluse in pret cate o foccacia.
Trebuie sa mai stiti ca livrarea la Baba Novacco este gratis doar pentru adresele din sectorul 3, iar pentru celelalte sectoare trebuie sa comandati mancare de minim 50 lei. De asemenea, la orice comanda de peste 100 lei primiti o reducere de 10%.


Niciun comentariu: