marți, 3 noiembrie 2015

Pensiunea restaurant NOBLESSE Busteni


Deschis anul trecut (2014) in decembrie, ne-am bucurat sa fim printre primii oaspeti ai restaurantului Noblesse si am devenit in scurt timp clienti fideli.
Fiindca Noblesse a devenit locul in care evadam uneori vineri seara, in Busteni, in cautarea singurului loc in care am mancat INTOTDEAUNA excelent, fara exceptii! Si realizez ca ceea ce ofera oamenii astia speciali de la Noblesse este foarte greu de facut si pastrat... Pornind de la tacamurile de pe masa si pana la tapetul de pe holul pensiunii, totul este facut fara "chitroseala" aia care este omniprezenta parca, in 99% dintre locatii, fie ca este vorba despre restaurant, sau cazare.
Mi-au placut de la inceput olivierele lor, care se vede de la o posta ca sunt de calitate, care sclipesc de curatenie, de pe ele lipsind vesnicele urme de ulei scurs sau otet intarit, pe care rar NU le gasesti pe olivierele din restaurante "cu staif". Fetele de masa sunt mereu curate, negasind pe ele resturi de la mesele anterioare luate de cei dinaintea ta.
La Noblesse am avut mereu senzatia ca nu se cauta sa se faca economia aia care uneori produce scarba omului venit sa-si astampere foamea, care nu cauta doar niste materie prima cu care sa-si astampere foamea.
Daca vorbim despre servicii, sunt categoric de top:
* Calin este cel care ne ajuta mereu la masa, el fiind pe tura de seara, un adevarat profesionist care isi face simtita prezenta la minim (chiar daca noi il solicitam la maxim :)) ), ajutandu-ne insa sa ne decidem inteligent cand am vrea sa incercam si altceva, sau cand copiii nostri au cerinte culinare stranii...
* Livia este perla ascunsa de la Noblesse, o minune de om, calda si vesnic zambitoare (genul de persoana care iti da senzatia ca este mereu fericita), care ne binedispune cu firea ei deschisa. Este genul de om care-si da si camasa de pe el, doar ca cei care-i calca pragul sa se simta bine (de exemplu, aveam pofta intr-o zi de ghebe murate, si nu stiu de unde, prin ce minune extraordinara, in fata mea a aparut un castron cu o salata de ghebe de vis! Sau, dupa o masa pe cinste, alaturi de prieteni foarte dragi noua, la sarbatorirea unor ani impliniti, am primit din partea casei un platou imens cu creveti la gratar si un alt platou cu prajituri. Este usor de inteles ca a fost primul local in care ni s-a oferit asa ceva din partea casei!).
La ei mancarea este facuta pe loc, in afara de ciorbele care se fac in fiecare dimineata. Meniul este variat si cu mancaruri speciale - nu vei gasi la ei pui Shanghai sau cartofi prajiti congelati.
Recomand cu placere COASTELE DE PORC CU CHIPSURI DE CARTOFI SI SOS BARBEQUE - sunt o nebunie!!
Sau CIULAMAUA DE PUI CU MAMALIGUTA, care este cea mai buna ciulama de pe Valea Prahovei (si nu numai, fiindca nici in Bucuresti nu am descoperit o ciulama asa de buna), un amestec onctuos de smantana si tente de boia (cred), bucati de pui si ardei, peste care se presara patrunjel proaspat.
CIORBA DE FASOLE IN BOL DE PAINE face parte iarasi dintre preferatele mele, placandu-mi in special la sfarsit, cand ma delectez cu painea in care ciorba s-a strecurat parca, hoteste, astfel incat painea este imbibata de arome minunate de tarhon si zeama calda.
Copiii nostri sunt innebuniti dupa pastele lor CARBONARA, la care cer intotdeauna separat, cate un toping de parmezan.
De asemenea, PAPANASII sunt minunat de pufosi si savurosi, smantana de pe ei groasa ca de la bunica, iar dulceata facuta in casa, o minune!!
Pot sa spun cu mana pe inima ca absolut tot ce am mancat la ei a fost excelent! Si fasolea cu ciolan, si tigaia picanta, si pastrama de oaie cu mamaliguta, tot!!
Desi nu am fost cazati efectiv in camerele pe care le ofera spre cazare pensiunea Noblesse, am cerut sa ne fie aratate, fiindca niste prieteni aveau nevoie de cazare in Busteni.
Odata urcate scarile (deci, din start camerele sunt separate de zona restaurantului, oferind linistea pe care oricine solicita cazare o cauta), intri in holul cu tapet bej in relief, ca de matase, iar de aici, fiecare camera ofera tot confortul pe care si cel mai pretentios turist il are la indemana: camere mai mari sau mai mici, in toate fiind caldura non-stop (ma intreb ce factura de gaz le-o veni iarna, tinand cont ca si cand aveau destule camere libere, era cald peste tot, inclusiv pe holul mare).
Camerele sunt decorate cu gust si cu caldura, in fiecare fiind ori cate un tablou pictat (nu picturi scoase la imprimanta), ori cate un aranjament floral, patul fiind mereu decorat cu prosoape sub forma de lebede, cum imi aduc aminte cu placere ca gaseam in Antalya, pe noptiere tronand lampi din sare de Himalaya. Televizoarele LED nu lipsesc din nicio camera, astfel inca tehnologia se imbina in mod placut cu confortul si curatenia pe care speri sa le gasesti in orice hotel.
Lenjeriile de pat si prosoapele sunt de un alb imaculat, cu siguranta foarte greu de pastrat, dar asa cum ar trebui sa fie in orice hotel de 5 stele. Baile, si cand spun bai ma refer atat la cele din restaurant - si sunt cu atat mai mult de apreciat! - cat si cele din camere, stralucesc de curatenie - nu am vazut pete de rugina, silicon dezlipit si ingalbenit, murdarie de tot felul pe pereti, geamuri sau obiectele sanitare. BRAVO lor!! Revenind la baia din restaurant, desi supusa unui trafic intens, miroase mereu frumos ca si cand doar tu ai trece pe acolo, chiuveta este mereu stearsa iar cosul de gunoi curat ca cel de acasa. Merg in continuare pe premiza ca pentru un restaurant, la capitolul curatenie, cea mai reprezentativa carte de vizita este toaleta.

Daca ar fi sa trag o concluzie, este ca in mod real, Noblesse ocupa in prezent, primul loc la capitolul restaurante preferate. Il recomand din tot sufletul si in mod obiectiv cred ca sunt genul de oameni care fac aproape totul posibil ca orice client sa plece multumit pe usa lor, pesemne nefiindu-le straina vorba "NOBLESSE OBLIGE". Bravo! Bravo! Sa o tineti tot asa, oameni buni!!

Datele de contact ale celor de la Noblesse sunt: Busteni, Prahova, Bulevardul Liberattii nr. 220. Rezervari se pot face la numarul de telefon: +40.721.872.241 sau pe email la adresa rezervari@vilanoblesse.ro.

Niciun comentariu: