marți, 3 noiembrie 2015

Gradina zoologică din Brașov

 
Fiind părinți, deci căutând locuri speciale în care să petrecem timpul în mod plăcut și instructiv, în ultimii 10 ani am vizitat mai multe grădini zoo, la noi în țară: pe cea din București, pe cea de lângă Ploiești (Bucov), Piatra Neamț și Târgu Mureș. Dar grădina zoologică din Brașov este de departe cea mai frumoasă, modernă, curată, cu animale bine hrănite, care arată excelent, cu o arhitectură deosebită. O grădină zoologică europeană!
Chiar de la intrare se observă noul, modernul, investițiile (enorme, sunt sigură!) făcute. Am vizitat cu mândrie și drag cea mai bine pusă la punct cred, grădină zoologică din țară, la momentul acesta.
Are spații largi pentru animale, în cuști s-a încercat crearea habitatului natural al fiecărui exemplar, totul sclipește de curățenie (nu am văzut maldăre de fecale de animale cum văzusem acum 4 ani la Bucov), animalele au hrană din abundență, fiindcă arată excelent iar blana efectiv le lucește, sunt sănătoase și bine îngrijite.
Spațiile verzi sunt gândite astfel încât, pe lângă partea științifică pe care o găsești în orice grădină zoo, să te bucuri și de plimbare,  recreere în natură, joacă (pentru copii) fiindcă există chiar amenajat un părculeț pentru copii, cu leagăn,  topogane, învârtitoare, groapă cu nisip și băncuțe.
Arhitectura parcului zoologic ține cont de mediul natural preponderent rustic - acesta se găsește la baza muntelui, aleile din parc fiind mărginite de pădure, iar suișurile și coborâșurile făcându-se pe podețe și scări de lemn moderne, dând senzația de parte integrantă a naturii sălbatice de dincolo de gardul metalic. Cumva, frumusețea și sălbăticia muntelui se continuă fericit cu partea "civilizată" a grădinii zoologice.
Copiii au descoperit cu plăcere că există câteva peisaje florale care întruchipează diferite animale, iar în mijlocul grădinii există construit un centru de observație de la înălțime,  din care se poate studia comportamentul leilor și tigrilor aflați sub acesta.
Toate tăblițele cu informații despre animalele din fiecare cușcă și toate celelalte panouri informative sunt noi și arată foarte bine. Există coșuri de gunoi la fiecare câțiva zeci de metri,  astfel încât se poate păstra și curățenia mai ușor.
Numărul animalelor este semnificativ,  existând,  la unele specii mai multe exemplare din fiecare: am numărat aproximativ 10 urși bruni (inclusiv un pui drăgălaș tare!), vreo 6 lei, vreo 4 tigri, 4 maimuțe, multe nurci, mulți porci, etc.
Programul de vizitare este de la 9 la 20 pe timp de vară, iar din 1 octombrie până pe 28 februarie programul este de la 9 la 18. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru fiecare adult. Pentru copii nu am plătit nimic. Alte informații puteți primi la numărul de telefon 0268.337.787.

Niciun comentariu: