marți, 12 iulie 2011

Royal Holiday Palace - cel mai frumos concediu!

Am trait sa o vad si pe asta!
Desi nu suntem genul care sa se ingroape intr-un resort si apoi sa sustina ca a "vizitat Antalya", am realizat, dupa trei zile, ca nu am iesit din resortul Royal Holiday Palace. Si asta fiindca aproape totul a fost minunat, de la hotelul care este impresionant si pana la distractiile oferite de echipa de entertaineri.
Am mers in perioada 3-10 iulie, cu masina (stiu! si eu spun acum la fel, "am fost nebuni!"), la Royal Holiday Palace si dupa 19 ore am ajuns la locatia mult asteptata. Am gasit hotelul usor, asta datorita unuia din prietenii nostri care mai fusese in zona si care ne-a dus direct la acesta.

Ne-am cazat intr-o ora, desi ajunsesem in jur de ora 10 dimineata, evident, cu banutii strecurati cu grija in pasapoarte. Platisem sea view dar am primit sea view partial, adica daca ne intindeam peste balcon destul de mult reuseam sa vedem si marea :) (exagerez putin!). Prietenii nostri care aveau apartament platisera supliment sea view, dar au avut vedere pe partea cu campul, asa ca recomand sa nu platiti suplimentar acest serviciu la agentii ci sa rezolvati eventual acolo aspectul asta.

Noi nu am fost condusi sa vedem sau sa alegem camere, insa din celelalte doua cupluri de care am fost insotiti, unul a fost condus spre a-si alege camera. Asta la insistenta de a primi sea view! Deci, este un aspect rezolvabil!
Camerele sunt imense, aerisite, paturile imense si confortabile! Toate camerele standard au cate doua paturi, unul matrimonial si unul pentru o persoana, astfel ca cei care vin insotiti de copii nu mai au grija spatiului de dormit. Copiii pana la sapte ani neimpliniti se pot caza gratis din cate am observat, la doi adulti platitori. Baia este compartimentata in trei parti - toaleta despartita cu o usa din sticla de restul, incaperea cu chiuveta si a treia, cada, care are usi culisante. Din nou, confortabil si bine gandit!

Mancarea a fost peste asteptari. Pozele nu pot din pacate exprima cu exactitate multitudinea de preparate sau decorurile. Cred ca am incercat in cele sapte zile cat am stat mai mult de 150 de preparate (imi puneam cate putin din tot ce imi facea cu ochiul). Sunt genul de persoana careia ii place sa incerce tot ce e nou si va spun cu toata sinceritatea ca din tot ce am incercat doar vreo trei mancaruri nu au fost pe placul meu. Gasesti de la carne de curcan pana la peste, cam toata gama de carne. Delicatesele nu lipsesc - tartine cu somon, tot felul de creme din peste sau legume, asezate frumos pe farfuriute mai mici decat palma, faguri de miere (doua tipuri), etc. Peste 10 tipuri de peste: biban, somon, pastrav, peste calugar, butter fish (recomand si poate fi gasit foarte greu in restaurantele de la noi!), macrou, etc. Peste 20 de mancaruri gatite, la fiecare masa. Cate patru feluri de paste la fiecare masa. Portiune cu gratare si prajeli. Separat, colt cu placinte si pizza. Deserturi - zeci, la fiecare masa! Tot feluri de prajiturele, torturi, creme si budinci, sorbeturi, cel putin cinci feluri de baclavale, cataif, fructe. Tot de visezi sau ti-ai putea imagina a fost pe mesele care ocupau cam sase apartamente imense de la noi!
Divertismentul este de asemenea unul din punctele forte ale hotelului. Inca de dimineata programul includea aqua gym (la care am incercat sa fiu mai mereu prezenta), apoi polo in apa, intreceri in apa, volei, fotbal pe nisip. Serile includeau spectacole interesante, la care nu am lipsit: a fost seara de stand up comedy, seara cu spectacol de magie, seara inchinata lui Michael Jackson, cand echipa de entertaineri a dansat pe cateva cantece ale artistului, seara cu karaoke, ce sa zic, chef sa ai sa te distrezi!! Echipa era aceeasi de dimineata pana seara, oameni tineri la care se vedea de la o posta ca fac ceea ce le place, bine dispusi si mereu zambitori, gata sa te ajute!
Intr-una din zile am facut o excursie la Demre, Myra si Kekova organizata de o agentie de turism turca ce era dedicata romanilor. Dar despre asta voi povesti in alta zi. Cert este ca a fost o alegere mai mult decat inspirata care ne-a adus multe satisfactii!!
Personalul atent, zambitor, amabil, gata sa intervina, sa te ajute, sa iti procure cam orice ai avea nevoie!
Intr-una din seri am fost la restaurantul mexican, unde am mancat foarte bine si am fost serviti ireprosabil! Mancare buna, condimentata bine, evident, frumos asezata pe farfurii! Mare atentie insa la aerul conditionat care ne-a batut direct in cap, astfel ca patru din cei opt oameni cati am fost au racit rau!!
Singurul punct minus pe care l-as putea comenta despre Royal Holiday Palace este ca ar trebui acordata mai multa atentie curateniei, cel putin in camere. Sapun si gel de dus nu am primit decat intr-o singura zi, fara a solicita  noi acest lucru, in rest, absolut in fiecare zi am cerut noi! Prosoape de asemenea, nu am primit decat in doua zile, in restul zilelor ramase, noi am solicitat, folosind uneori si doua zile, cele doua prosopele mici care ni se dadeau. Curatenie in camera nu s-a facut in nicio zi, paharele din bar nu au fost spalate niciodata. Lenjeria nu s-a schimbat decat o data. Chiar daca cearsaful fetitei a fost murdarit cu o bombonica roz care efectiv sarea in ochi, acesta nu a fost schimbat cat am mai stat noi. Cu aspiratorul nu a fost dat niciodata, nisipul strans pe mocheta deranjandu-ma foarte tare! Asa ca, vrand-nevrand am stat in camera mai tot timpul cu papuci! Asta in situatia in care am lasat pe pat, in prima zi, o bancnota de 10 lire turcesti (echivalentul a 5 euro)! Nici macar in acea prima zi nu a fost lasat sampon sau gel de dus si nici prosoape. Asa ca in zilele urmatoare nu am mai lasat nimic!!!
Intr-un hotel atat de pus la punct, acest aspect strica mult!! Sper ca in cel mai scurt timp sa ia masuri si se rezolve aceasta problema, spre binele lor.
Am facut in ultima zi si un tratament de hidratare a pielii pentru care am platit 90 de euro. Si desi in pachet era inclus si masaj, pe langa hidratare in cada cu hidromasaj, gomaj si impachetarea cu ciocolata, acesta a lipsit cu desavarsire! Asa ca am plecat cu un gust usor amar, incercand sa ma bucur de tratamentul in sine, chiar daca simteam ca am fost pacalita in stil... turcesc!!! Mai ales ca specificasem clar initial ca doresc doar masaj! Ma rog, inca un punct in minus.
Insa per total, sunt foarte multumita de sejurul in sine. Am dorit ca toate celelalte aspecte care nu au fost pe placul meu sa nu aiba intaietate, deci pur si simplu nu le-am pus la suflet si m-am bucurat de partile bune, care, slava Domnului, sunt o multime!!!!

Poze SPER din suflet sa ajung sa postez. Pe drumul de intoarcere am avut un incident nefericit, care sper insa sa se rezolve: am uitat intr-un Mc, aparatul meu foto, pe care il iubesc aproape ca pe un membru al familiei. Cu tot cu pozele din concediu si de la serbarea fiica-mii. Am luat legatura cu cei din acel Mc dintr-un altul, aflat la peste 400 de km, si mi s-a promis, de catre unul din angajatii de acolo, ca va face tot posibilul sa mi-l trimita in tara. Pana acum nu am primit nicio veste de la el, dar am speranta ca va ajunge inapoi acasa :) ! Si promit sa atasez si poze interesante, daca acest lucru se va intampla.

Asa ca, dragilor, daca nu stiti ce hotel sa alegeti din Antalya-Lara si aveti un buget pregatit, va recomand cu caldura acest hotel! Aspectele negative sunt prea putine (poate chiar cu un usor aer carcotas) si pot fi trecute cu vederea!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cum te-a lasat inima sa lasi zece lire turcesti(5 euro) pe pat si sa pleci?Poate au inteles de la hotel ca plateai alt gen de servicii daca i-ai lasat pe pat......
in ceea ce priveste aparatul te-as sfatui ca in semn de protest sa nu mai intri in nici un MC din lume.

Gia spunea...

Asteptam poze!
Frumoasa descriere!