joi, 2 iunie 2011

Ruby Tuesday - scump dar destul de bun! Un alt tip de mancare

  

Am vizitat zilele trecute restaurantul Ruby Tuesday de pe Bulevardul Decebal. In afara de acesta mai exista inca doua restaurante Ruby Tuesday, respectiv in Mall Vitan si Plaza Romania.
Cel din Bd. Decebal e diferit ca design interior de celelelalte doua din mall-uri, acesta fiind decorat cu articole sportive, pe pereti regasindu-se o pereche de manusi de box, schiuri, o placa de surf, un cos de baschet si alte obiecte ce sunt caracteristice anumitor sporturi. Localul insa este curat, iar pentru cei ce cauta mai multa intimitate exista separeuri de 4-6 persoane.
Desi nu pot spune ca impresioneaza prin decorul cu tema aleasa care se regaseste deja in prea multe restaurante, servirea este rapida, meniurile sunt aduse cu promptitudine, iar mancarea ajunge repede in fata clientilor.
Despre mancare ar fi cateva lucruri de spus: la Ruby Tuesday se mananca foarte bine in general, rar s-a intamplat sa dea kicksuri, mancarea este mai mereu delicioasa, cu arome si gusturi deosebite, chiar daca preturile sunt mari in comparatie cu alte restaurante. Insa trebuie sa fiti pregatiti pentru un alt tip de preparate decat cele care se gasesc in mod obisnuit in restaurantele de la noi (adica ori romanesti, asiatice, italiene sau libaneze).
Nu recomand acest restaurant celor carora le plac mancarurile clasice, fiindca la Ruby se serveste mancare americana, cu coaste de porc marinate ce au o crusta dulceaga, sosuri de branza albastra (racoros) sau barbeque, fructe de mare cu diverse sosuri, burgeri cu diferite umpluturi. De asemenea, nu recomand sa mancati la ei fructe de mare, nu sunt aromate si au gust puternic de "proaspat scos din congelator" :).
Ceea ce iese in evidenta la Ruby este faptul ca felurile de mancare sunt insotite mereu de garnitura compusa de cel putin doua dintre urmatoarele preparate – broccoli fiert, inele de ceapa prajite, piure sau cartofi prajiti. Meniul este variat, aici preparandu-se si paste, fructe de mare, rulouri de primavara, diferite feluri de peste, salate si supe (de pui sau broccoli).
Noi am comandat coaste de porc Classic Barbecue, servite cu garnitura de cartofi prajiti, bucatele de ceapa pane si sos coleslaw. Am mai incercat de asemenea o friptura delicioasa din carne de vita, cumva marinata, extrem de frageda si suculenta, acoperita cu felii de ciuperci si sos de parmesan, la care am avut garnitura de piure de cartofi, bucatele de ceapa pane si broccoli. Foarte, foarte gustos!
Exista posibilitatea, pentru cei ce nu vor piure, sa schimbe aceasta garnitura cu cartofi prajiti, daca mentioneaza acest lucru inainte ospatarilor. Am mai incercat la Ruby limonadele – de capsuni si mango care aveau un puternic gust artificial, asa ca pe acestea nu le recomand.
Preturile sunt, cel putin la prima vedere, mari, dar la fel sunt si portiile, iar garniturile generoase sunt incluse in pret. Friptura de vita cu ciuperci, sos de parmesan, bucati de ceapa prajite, broccoli si piure costa 69,90 lei, coastele de porc barbeque cu piure si bucati de ceapa au costat 49,90 lei, un Pepsi costa 7,90 lei, o bere Moretti costa 9,90 lei. Pentru o supa crema de broccoli dati 14,90 lei iar pentru o portie de calamari pane scoateti din buzunar 25,90 lei. Cum va spuneam – preturi nu tocmai mici!

Niciun comentariu: