miercuri, 8 iunie 2011

Pizza Hut - păr în mâncare şi crutoane vechi

 

Aş fi putut adăuga în titlu "dezamăgire totală cu topping din fire de păr", pentru că asta am gustat la Pizza Hut din Mall Vitan.
Deşi motto-ul restaurantului este “15 ani în România - 15 ani de gust şi savoare, 15 ani de momente speciale” cred ca a fost ales în cel mai ironic mod. Fiindcă am înţeles că “momente speciale” trebuie de fapt înţeles în sensul negativ al expresiei. Şi într-adevăr, de asta am avut parte.
Să încep cu începutul. Am intrat în restaurantul care te pune să aştepţi cuminte la intrare până vine ospătarul să te ia. Am avut noroc şi acesta a venit în mai puţin de patru minute, a fost foarte amabil, prompt şi cu zâmbetul pe buze. Obiectiv vorbind a fost cam singurul aspect pozitiv de la acest restaurant, din păcate.
Am ales o salată Cesar, impresionată fiind de bucăţile imense de pui la grătar din fotografia ataşată în meniu. Am avut o dezamăgire cruntă când bucăţile acelea imense de pui la grătar s-au dovedit a fi nişte bucăţele amărâte de piept de pui FIERT – aţos şi fără gust. Dar şi mai rău (dacă se putea!) crutoanele mici, de tip franţuzesc din fotografie erau de fapt nişte pesmeţi mari cu laturile de vreo doi cm, cu izul caracteristic al pâinii vechi, imposibil de gustat darămite de mestecat. Faptul că aceste "crutoane" erau atât de mari făcea să fie nu doar greu de mestecat, ci chiar de rănit părţile moi ale gurii.
Totul a culminat cu găsirea (după ce am gustat câteva furculiţe de salată verde şi am încercat îndepărtarea pieptului de pui fiert şi a pesmeţilor vechi) a unui fir de păr ce-şi salta voios căpşorul din farfuria mea. Până aici!
Buuun, înţelegătoare fiind din fire, l-am rugat să-mi aducă meniul pentru a-mi alege o alta salată. Proastă mişcare! Fiindcă bucătarul a decretat: obligatoriu alta salată Cesar, de data asta fără păr - nu se pot face concesii pentru clienţi, chiar dacă vina îi aparţine în exclusivitate celui ce a preparat salata. Desigur că nu am acceptat a doua salată cu pesmeţi nemancabili şi piept de pui fiert aşa că m-am mulţumit cu paharul de Pepsi.
Evident că nu am scăpat de vechea poveste pusă de nenumărate ori la restaurantele care dau kicks: poza este cu titlu de prezentare! Frate, eu nu vreau o salată identică cu cea din poză, dar dacă îmi pui poză cu piept la grătar şi mi-l aduci fiert, nu prea e tot aia, nu? Dacă pui poză cu aripioare cu cartofi prăjiţi şi îmi aduci aripioare cu piure iar nu e tot aia. Ce o fi aşa greu de priceput??
Domnul soţ a comandat şi o pizza margherita cu două topinguri (salam peperoni şi bacon). În meniu, pizza normală este pentru o persoană, lucru specificat în mod special, pizza medie este recomandată pentru două persoane iar cea mare pentru trei. Numai că minuscula pizza care ne-a fost adusă era menită să sature, poate, un copil, nicidecum un adult, cu cei aproximativ 19-20 cm diametru pe care îi avea. Decepţie şi aici. Degeaba gustul bun - fiindcă nu pot spune că a fost rea – dar mai rău ne-am făcut foame…
Păcat că un restaurant care s-a chinuit să-şi clădească un renume în cei 15 ani de funcţionare o dă în asemenea hal în bară.
Ca preţuri, pot aminti că pastele arabiata costă 16,90 lei, pizza margherita normală costă 7.5 lei la care se adaugă câte 2.3 lei pentru orice topping dorit în plus, un profiterol costă 8,90 lei, o cafea poate fi comandată la 5,50 lei, doza de 330 ml. de Pepsi este 5,50 lei iar o bere Ursus fără alcool costă 5 lei.
Noroc cu ospatarul foarte amabil care şi-a cerut scuze pentru toate inconvenientele create şi care a încercat să ne facă pe plac, cu ceea ce ţinea de îndatoririle sale, fiindcă de gustul sau aspectul mâncării nu poate fi făcut responsabil.
Ca să văd partea plină a paharului – voi şti pe viitor la ce restaurant să NU mai mănânc.

Un comentariu:

dulcineea spunea...

Si eu am fost foarte dezamagita de Pizza Hut. Cand ne-am mutat in bucuresti am zis inevitabil trebuie sa incerc pizza Hut(eu fiind printre cei mai infocati fani pizza). L-am convins intr-un final pe G ca trebuie sa gustam cea mai celebra pizza din lume si ne-am oprit la restaurantul din mall Vitan. Eu am comandat o pizza cu blat subtire, iar G una gu marginile umplute cu mozarela. Mare dezamagire, pizza mea era atat de crocant ca ma dureau dintii in incercarea de a o papa, iar pizza lui G avea marginea umflata dar din pacate nu prea era umpluta cu nimic. Nici gustul pizzei nu era prea excelent asa ca am plecat dezamagiti cu promisiunea ca nu vom mai manca niciodat pizza Hut.