luni, 13 iunie 2011

Horoscop - aşteptări mari... înşelate...

Am fost la restaurantul Horoscop in luna decembrie a anului 2010. Asa ca aceasta cronica este din acea perioada!



Fiind in zona Unirii, am revizitat restaurantul Horoscop. Nefiind prima data cand ne aflam in acest loc am luat loc la o masa aflata la etaj, in zona de nefumatori. Din pacate, se afla in apropiere de zona fumatorilor, fumul de tigara simtindu-se pregnant, pe o distanta de cateva mese. Practic... nu exista o zona de nefumatori. Cine vrea sa manance acolo isi asuma riscul de a servi masa si a fuma pasiv.
Cand am atras atentia personalului ca este foarte mult fum, am fost poftiti politicos la parter, unde “este aerul mai curat”. Buun... ne-am luat hainele, gentile si copilul din dotare si am coborat scarile. Numai ca aici usa era deschisa si inauntru un frig la fel ca cel de afara. Nedorind sa mancam cu gecile pe noi, ne-am intors la etaj, usor dezamagiti de tot deranjul la care ne-am supus, fiind decisi sa vedem daca macar la capitolul mancare s-a schimbat ceva. Pesemne altcineva ar fi plecat, in locul nostru.
Din pacate, nu am constatat atat de multe imbunatiri la capitolul mancare, asa cum as fi dorit (si asteptat). Am comandat o salata greceasca cu focaccia si o pizza marinara. Daca despre salata pot spune ca era extrem de saracacioasa (in afara de salata propriu-zisa care era pe alocuri vesteda, se mai gasea o jumatate de rosie, patru masline, vreo sase-sapte bucati de branza feta, vreo trei bucati de castravete si oregano), la pizza, desi a fost destul de plina de felii de salam, nu am gasit savoarea la care ma asteptam. Ca sa nu fiu rautacioasa, o sa spun numai ca nu era gustoasa.
Desi localul este aranjat destul de dragut, nu putem spune ca se evidentiaza cu ceva anume. Oricum, colectia de instrumente muzicale expusa pe peretele casei scarilor pare ca nu-si gaseste locul acolo. Pur si simplu nu se potriveste cu nimic. Sau poate este expusa din dorinta de a suplini lipsa muzicii care sa creeze o ambianta mai primitoare...
Personalul este atent, primitor, cu zambetele pe buze, incercand parca sa compenseze lipsurile restaurantului. Chelnerii au venit extrem de repede cu meniul si au luat prompt comanda. De asemenea, mancarea a venit repede.
Preturile nu mai sunt asa de mari cum erau in urma cu doi-trei ani (ca deh, doar e criza) pizza fiind intre 13 si 19 lei, salatele aperitiv pornesc de la 15 lei, bauturile racoritoare sunt 6.50 lei iar berea o gasim la 7 lei. In concluzie, pacat de avantajul locului, ma asteptam la mai mult de la acest restaurant, care in urma cu cativa ani era cotat la standarde mai inalte!

Niciun comentariu: