marți, 14 iunie 2011

Da Giulio, italienesc de-adevăratelea!

                                   

Intre Mall Vitan si Depoul Dudesti se afla un local care la prima impresie pare a fi un restaurant de cartier. Desi din exterior pare a fi destul de mic, inauntru se lasa descoperit un spatiu generos, cu doua zone bine delimitate (chiar separate, am putea spune, asa cum ar trebui sa fie in fiecare local) pentru fumatori si nefumatori si chiar un separeu, la etaj, unde cei ce cauta mai multa intimitate pot sa se retraga.
Un aspect care ne-a placut si pe care foarte rar l-am intalnit in localurile de la noi a fost ca patronul – Giulio, vine pe la mese si isi intreaba clientii daca este totul in regula, daca le place mancare sau daca mai au nevoie de ceva.
Personalul este atent, mancarea se prepara repede si este chiar foarte gustoasa. Ne-am bucurat ca a ajuns si repede pe masa noastra, ca intotdeauna.
Desi nu a fost prima data cand am mancat aici, am incercat pentru prima data burrata, un sortiment de branza proaspata cu invelis de mozzarella care atunci cand este taiat lasa sa iasa la iveala o crema de branza extrem de fina, un amestec de mozzarella, unt si smantana, absolut delicios, care ti se topeste efectiv in gura. Desi scumpa, o recomandam cu placere.
Pastele sunt si ele foarte gustoase, portiile sunt generoase, cu topinguri din abundenta, incat te saturi cu siguranta. Aici se prepara in stil italian si carne de pui, porc, vita sau peste. Recomandam platoul de fructe de mare la gratar preparat la Da Giulio (cu caracatita, creveti, calamari pe pat de rucola). De cate ori am comandat au fost foarte proaspete si gustoase.
Daca insa cautati pizza, Da Giulio nu este restaurantul potrivit, fiindca, desi bucataria este exclusiv italiana, aici nu se prepara pizza. Insa toate celelalte feluri de mancare sunt excelente.
Desi preturile sunt destul de piperate, calitatea mancarii ne face sa trecem cu vederea acest aspect. Burrata costa 35 lei bucata (cu diametrul de aproximativ 15 cm), pastele pot fi gasite la preturi incepand de la 21 lei, aperitivul format din specialitati italiene (prosciuto crudo, bucati de parmezan, salam italian, masline) costa 23 lei, bauturile racoritoare sunt 6 lei doza de 330 ml., berea are preturi incepand de la 7 lei, un fresh de portocale costa 16 lei.
Pentru cine are drum pe langa Mall Vitan, recomandam cu caldura restaurantul Da Giulio.

Niciun comentariu: