miercuri, 1 iunie 2011

Bolta Rece - voi reveni cu placere!



In acest Bucuresti plin de localuri care scot banii clientilor din buzunarele cele mai ascunse, am descoperit un restaurant dintre cele mai bune, unde preturile te fac sa ramai surprins cat sunt de mici.
Este vorba de Bolta Rece, un restaurant amenajat extrem de cochet, cu mese si scaune aranjate ca pentru festivitati, cu totul sclipind de curatenie, foarte luminat si cu personal mai mult decat amabil. Aproape ca nu ne venea sa credem ca poate fi adevarat cand la plecare, a trebuit sa achitam nota de plata, chiar daca ne mirasem initial de preturile mici ale preparatelor din meniu.
Am sarbatorit o prietena din gasca, s-a baut destul de multa bautura, atat racoritoare cat si alcoolica, s-a mancat mai mult decat pe saturate, in farfurii ramanand mancare din abundenta (fiindca pot spune cu sinceritate ca este imposibil sa mananci o portie intreaga).
Dupa masa ne-au fost aduse din partea casei cate o cafea/capuccino/ceai la alegere, ceea ce iarasi a reprezentat o surpriza placuta. Demult nu am mai primit ceva din partea casei, atat de demult incat nici nu as sti sa spun cand a fost ultima data.
Mancarea a fost excelenta, preparatele din pui, vita sau porc gatite savuros, cu sosuri si garnituri din abundenta. Nu pot spune ce a fost mai bun: clatitele umplute cu creier, cele doua (da, doua!) pulpe de rata pe varza calita, creierul de vita pane, salata imperiala, muschiul de vita cu muguri de pin, pastrama de berbecut? Pesemne as nedreptati macar una din toate cele cateva preparate enumerate. Toate au fost mai mult decat bune! Muschiul de vita aproape ti se topea in gura, pulpele de rata erau suculente si fragede asa cum doar un bucatar cu experienta ar sti sa prepare, salata imperiala avea ingredientele amestecate astfel incat sa fie excelenta, pastrama de berbecut era si ea frageda si aromata.
Despre deserturi nu pot sa am decat deasemenea, cuvinte de lauda. Ni s-au pregatit la cerere clatite siciliene (cu lapte, ou si crema de vanilie, puse impreuna la cuptor si servite astfel cu o crusta delicioasa!), insa si papanasii au fost dintre cei mai buni si mai mari din cati am mancat.
La final, nota de plata arata 638 lei! In aceasta suma fiind incluse bauturi alcoolice pentru 7 adulti, o gramada de bauturi racoritoare, cafele, deserturi si preparatele, desigur!
Un aspect asupra caruia trebuie sa va atrag atentia este ca serviciul este inclus in pret! Adica apare separat si inclus, pe bon. Desi ideea in sine mi s-a parut de condamnat prin faptul ca este destul de usor sa nu observi acest aspect si astfel sa te pacalesti si sa dublezi bacsisul, am considerat ca cel care ne-a ajutat la masa a meritat din plin banii.
Preturile sunt, asa cum spuneam, foarte bune: portia de clatite umplute cu creier costa 25 lei, muschiul de vita cu muguri de pin costa 51 lei, pulpele de rata pe varza costa 32 lei, pastrama de berbecut costa 24 lei, portia de cartofi taranesti costa 8 lei, salata de ardei copti este tot 8 lei, salata de varza murata costa 7 lei, clatitele Bolta Rece (o portie de 3! clatite uriase) este 11 lei, o sticla de 500 ml. Cola Light costa 6 lei, o sticla de Grasa de Cotnari este 33 lei.
Va recomand in mod special restraurantul Bolta Rece si sper sincer sa fiti primiti si serviti tot la fel de frumos cum am fost si noi! Rezervari se pot face la nr. de telefon: 0722.527.077 sau 021.222.72.58. Adresa restaurantului este Bucuresti, sector 1, strada Popa Savu nr. 53-55.

Niciun comentariu: