miercuri, 1 iunie 2011

Antica Pizza - nepunctualitate, mancare proasta!

Am comandat zilele trecute, seara tarziu, niste mancare la domiciliu. Stim ca nu face bine la silueta dar ajuta prietenii sa lege si mai strans firele prieteniei, nu? Noaptea, la o carte, merg de minune o pizza si eventual niste cartofi prajiti, ca sa fie caloriile si mai prost distribuite.
Restaurantul ales a fost Antica Pizza, de care tot auzisem dar pe care nu il incercasem inca pentru voi. Asa ca ne-am pus pe telefonat.
Cea care ne-a preluat comanda a fost foarte amabila. Primul lucru care ne-a amuzat, la acel moment a fost ca nu au avut foarte multe preparate dintre cele scrise in meniu - am cerut aripioare de pui, tiramisu, placinta de casa cu mere, salata greceasca, pui gorgonzola, dar nu le-au avut. Dupa ce in sfarsit am nimerit cateva feluri de mancare din meniu, cea care ne-a preluat telefonul ne-a transmis ca in maxim 60 de minute soseste mancarea noastra.
Am asteptat infometati sa treaca cele 60 de minute, am mai asteptat si sfertul de ora academic... nimic! Am spus ca na, e trafic, in timpul saptamanii, apoi ne-am gandit ca poate a facut masina pana. Dupa 90 de minute ne-am luat inima in dinti si am sunat. Mult. De trei ori. Ne gandeam deja ca toti s-au dus la culcare iar noi asteptam degeaba. Intr-un final, dupa alte 10 minute am fost sunati inapoi. Nu, nu se culcasera. Am spus cine suntem si ca deja trecuse mult de ora maxima pe care o specificasera. Usor confuza, receptionera mi-a spus ca imi transmisese ca livrarea se face in 60 de minute. I-am confirmat ca asa este, dar ca trecusera deja 100 de minute! Si mai confuza, m-a rugat sa astept sa sune livratorul. A revenit repede, si-a cerut scuze si a spus ca mai intarzie maxim 10 minute.
Dupa 14 minute a sosit si omul cu pizza. Rece, evident. Si la fel erau si pastele carbonara pe care le comandasem.
Ma intreb si acum de ce am mai primit comanda! Sau de ce nu am sunat macar, sa imi revars nervii acumulati de cele aproape 70 de minute pe care le-am asteptat in plus si pentru mancarea rece pe care o mancam deja cu noduri.
NU! Nu am fost multumiti de pizza! Sigur, era si rece, deci din start a plecat cu un dezavantaj net in cursa pentru cea mai tare pizza din Bucuresti. Cele 3 felii si jumatate de prosciuto crudo impartite pe jumatate ca sa ocupe intreaga pizza nu erau suficiente. Iar pizza margherita nu se face cu branza cu mucegai asa cum au preparat-o ei, ci cu mozzarella si sos de rosii.
Carbonara nu avea pic de sare, dar acest lucru s-a rezolvat rapid cu solnita din dotare!
Puiul picant inota intr-un sos picant, intr-adevar. Dar cam atat. Ca sa nu credeti ca nimic nu mi-a convenit o sa spun doar ca a doua oara nu mai comand de la ei. Dar poate altcuiva o sa ii placa.
Cartofii prajiti au fost adusi impreuna cu un sos alb in care nu am depistat sursa gustului. Era ceva intre smantana, faina si branza cu mucegai. Dar foarte fad. Sincer nu stiu daca a fost facut din ce resturi mai erau prin bucatarie sau asta este sosul lor alb, dar sunt extrem de curioasa daca a mai mancat cineva si daca da, ce parere are?
Foarte rar am simtit ca am fost trasa pe sfoara intr-un asemenea hal ca la Antica Pizza.
Nu am platit o suma exorbitanta, preturile sunt chiar mici, dar calitatea este mult sub limita de acceptabilitate! O pizza margherita costa 14 lei si la fel si pizza prosciuto crudo (desi in meniul printat aparea suma de 21 lei). O portie de cartofi prajiti costa 4 lei iar sosul acela alb este 2 lei. O portie de paste quattro formaggi costa 17 lei, spaghetele milaneze sunt 14 lei iar cele napoli 10 lei. O salata caprese este 10 lei iar cea greceasca costa tot 10 lei. Tiramisu este 7 lei iar o apa minerala de 500 ml costa 2,5 lei.
Nu pot recomanda sa mancati aici. Dar puteti incerca desigur si chiar va rog sa-mi spuneti parerea voastra sincera. Dupa gustul meu, aceasta este una dintre cele mai proaste pizzerii din Bucuresti!

2 comentarii:

Anonim spunea...

sunteti carcotasi,eu nu am avut probleme cu ei pizza este excelenta poate ati nimerit voi o zi proasta.

Unknown spunea...

Din punctul meu de vedere, cred ca in domeniul alimentatiei nu ar trebui sa existe scuza "a fost o zi proasta". Daca "ai o zi proasta", in domeniul asta s-ar putea sa te trezesti ca bagi in spital zeci de oameni... sau mai rau, sa-i ai pe constiinta.
Ceea ce am scris este doar un punct de vedere obiectiv. Uite-te putin numai la spaghetele alea cum arata...
M-am saturat sa contribui la ideea generala ca "in Romania se poate si asa". Daca ne-am iubi si respecta toti, putin mai mult, nu am mai fi nemultumiti de serviciile proaste din Romania. Fiindca totul pleaca de la noi, nu de la cei care ofera serviciile proaste, sa nu uitam asta!