vineri, 15 aprilie 2011

Il Calcio Floreasca - mancare buna, atmosfera placuta, preturi potrivite

  Restaurantele Il Calcio sunt de mult timp in peisajul Bucurestiului si au sedii in zonele cele mai importante din Capitala, dar si in Turnu Severin si Mamaia. Am numarat pe site-ul lor nu mai putin de zece localuri, toate asezate in puncte cheie din Bucuresti - Herastrau, Delea Veche, Obor, Ateneu, Amzei, Floreasca si Barbu Vacarescu. Zilele trecute l-am vizitat pe cel din Floreasca si pot spune cu toata sinceritatea ca mi-a placut cum am mancat aici. Chiar foarte mult!
Fara sa fiu mare decoratoare de interioare, ci ghidandu-ma doar dupa instinctul personal, locul tinde sa fie amenajat destul de kitschos, in pictura de pe peretele din interiorul restaurantului aparand jucatori de fotbal, antrenori, patroni de echipe, un jucator de tenis si alti oameni a caror identitate nu am reusit sa o ghicesc. Iar dedesubtul acestei "opere de arta" statea scris cu litere mari "Magic Team". Langa aceasta pictura care ocupa aproape tot peretele, decorul de restaurant select nu mergea sub nicio forma, mai ales perdelele satinate care coborau in valuri.
Lasand deoparte aprecierile legate de designul interior, putem spune ca am mancat foarte bine la Il Calcio, ca intotdeauna, de altfel.
In plus, ospataritele care ne-au ajutat la masa au fost foarte amabile si prompte cu aducerea comenzii. In plus, faptul ca au adus la masa reviste si creioane de colorat pentru copii prezenti le-a dat celor de la Il Calcio o bila alba in plus. Fiindca este foarte important ca atunci cand iesi insotit de cei mici sa te poti relaxa cateva minute cand mananci, fara sa ai grija copiilor. Si din pacate sunt foarte putine restaurante care tin cont de acest aspect.In capul listei cu bunatati sta friptura de vitel cu sos gorgonzola si nuci care a fost pur si simplu delicioasa, cu garnitura de cartofi copti cu rozmarin, care se potriveste perfect.
Am mai comandat de asemenea o portie de spaghetti aglio, olio e peperoncino care au fost bune, picante atat cat trebuie. Si pizza margherita a fost gustoasa, blatul subtire fiind fraged in interior dar crocant in exterior, asa cum ii sta bine unei pizza.
Desertul ne-a pus capac! Am comandat, de teama sa nu slabim, profiterol, tiramisu si clatite cu nutella si despre toate cele trei deserturi avem numai cuvinte de lauda.
Preturile nu sunt tocmai mici, dar raportate la calitatea produselor sunt acceptabile. O pizza margherita costa 18 lei, Fileul de vitel cu sos gorgonzola si nuci a costat 34.50 lei cu tot cu garnitura de cartofi copti cu rozmarin, pastele cu usturoi, ulei si ardei iute au costat 20 lei, o portie de tiramisu a fost 12 lei, profiterolul 12 lei iar clatitele 11 lei portia de doua bucati. O sticla de apa plata de 0.33 l costa 5.50 lei iar o sticla de Schlossgold costa 7 lei.

Niciun comentariu: