luni, 7 februarie 2011

Franţa e duşmanul nostru?

Sau noi înşine?

Am citit un articol - care mi-a produs din nou zâmbete de compătimire la adresa acestui popor (din care fac şi eu parte), pe un site de ştiri care aduce în atenţia cititorilor un sondaj de opinie realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie în perioada 2-3 februarie 2011, pe un eşantion de 1111 persoane, cu privire la cine ar fi duşmanii României, din punctul de vedere al românilor. 
Sondajul reliefează faptul că românii consideră că după Rusia, Franţa este al doilea mare duşman (de unde or fi scos-o?!) al României şi deci al românilor şi că din cauza Franţei şi a lui Sarkozy nu suntem noi admişi în spaţiul Schengen.

Aşa este, exact din aceste motive nu am fost noi admişi în spaţiul Schengen! Toate erau în regulă la noi, justiţia şi administraţia sunt mai înfloritoare ca niciodată, corupţia a dispărut de mai bine de zece ani, sistemul sanitar este pus la punct la fel şi educaţia, toţi românii trăiesc cei mai prosperi cinci ani din viaţa lor iar pe Dâmboviţa curge, de aproape doi ani şampanie (deseori pot fi văzute chiar şi castroane întregi cu caviar pe care nimeni nu le ia, fiindcă oricum toţi avem frigiderele pline cu aşa ceva), nu?

Hellooo?! Francezii sunt de vină?! Sarkozy?! Ia mai gândiţi-vă puţin!!

Într-o ţară în care un om care este acuzat de viol de prostituata satului şi la al cărui dosar nu există NICIO probă din care să reiasă asta face patru ani de puşcărie, iar medici care taie penisul unui om din greşeală şi îi distrug definitiv sănătatea şi viaţa continuă să practice meseria, există oameni care consideră că meritam să fim admişi în spaţiul Schengen?
Şi cine stă să considere că Franţa e de vină fiindcă nu am intrat noi în Schengen? Locuitorii dintr-o ţară în care dacă la graniţă ajungi cu un Mercedes eşti oprit şi controlat ore întregi dacă nu "te simţi" şi scoţi tenculeţul de zeci de euro; dintr-o ţară în care femeile plătesc mii de lei pe analize genetice care ies OK, dar aduc pe lume copilaşi care suferă şi de câte două boli genetice iar medicii care le-au tratat scapă basma curată; dintr-o ţară în care primarii fac măgării pe faţă dar îşi termină liniştiţi mandatul fără ca nimeni să le ceară socoteală; dintr-o ţară care în ultimii zece ani a schimbat de patru ori sistemul de organizare a bacalaureatului; din acea ţară în care minerii ajung după 20 de ani de muncă în condiţii absolut imposibile să ia o pensie de 1400 lei!!!

De cauza asta nu avansăm cu nimic! Fiindcă ştim mereu să găsim alţi vinovaţi când pisica moartă e la noi în curte: ba din cauza taifunului care a fost în seara trecută şi care a avut puterea să arunce cadavrul ei taman la mine în ogradă; ba că a fost vecinul care se oftică din cauză că eu am vilă cu 16 camere şi el are doar 14, şi a aruncat, nenorocitul dracului, pisica la mine în curte ca să par eu vinovatul; etc...

Ce uşor i-a fost lui Băsescu să arunce vina pe Sarkozy!
Când se ştia bine încă de anul trecut printre oamenii care lucrează în administraţie (ăia de jos, că de ăia de sus nici nu mai spun!!), că nu avem nicio şansă să fim admişi, Băsescu vine, clipeşte din ochişori nevinovat şi arată cu degetul către altcineva, după ce s-a dat răspunsul oficial? La nivel diplomatic s-au transmis motivele pentru care nu am fost admişi. De ce acestea nu sunt date publicitaţii, în toată mass-media, ca toată lumea să le ştie??

Aşa că haideţi să fim realişti! Suntem în mocirlă până la gât, nu facem nimic ca să ieşim, ba mai mult, punem şi pe alţii să mai arunce câteva lopeţi, ca să fim siguri că mai stăm mult şi bine unde suntem acum. Fiindcă este mai bine să fii murdar dar în siguranţă decât expus

Desigur, când mă refer la "ţine de noi" îi am în gând pe toţi cei care au putere de decizie, la cei care ar trebui să răspundă pentru deciziile care se iau la nivel administrativ în această ţară, la cei care ştiu exact situaţia economică şi la cei care au răspunsurile cu privire la ce se poate face cu adevărat bine pentru ţara asta. Nu la noi, ăştia mici, prea ameţiţi de tot ce se întâmplă şi prea obosiţi de a înota în toată nebunia care se petrece, ci la ăia de sus, care-şi aruncă în seifuri banii furaţi de pe unde au putut, nu cu lopata, ci cu camionul!
Nici măcar în ceasul al doisprezece-lea, după o mare palmă primită, nu sunt în stare să îşi dea seama în ce se afundă. Fiindcă a fi român este o pecete pe care o porţi PE tine oriunde şi oricând, chiar şi în cea mai prosperă ţară în care alegi să fugi şi să te retragi, iar ăştia mari care îşi imaginează că vor scăpa basma curată se înşeală amarnic!

Pentru cei ce doresc, articolul poate fi citit AICI.

Un comentariu:

Florin Croitoru spunea...

ai perfectă dreptate. Din păcate nu prea se vede că lucrurile or să se înbunătăţească.Bănuiesc că va fi tot aşa şi peste 20 de ani.