joi, 17 februarie 2011

Cronică Chopstix - nu tocmai rău, dar sunt şi locuri mai bune...

Pe când mă aflam în Mall Vitan, cu mare foame dar şi poftă de ceva bun pentru a lua la pachet şi a savura acasă, am trecut prin faţa vitrinelor celor de la Chopstix după ale căror geamuri strigau tot felul de preparate cu specific asiatic, mâncaruri gătite, prăjite, salate şi sosuri.
Primul lucru care îţi vine în minte când spui Chopstix este diversitatea. Fiindcă în cele două vitrine sunt expuse peste 20 feluri de preparate - vreo nouă-zece feluri de mâncare gătită cu pui, vită sau porc, vreo şase-şapte salate şi vreo opt-nouă feluri de garnituri cu orez sau tăieţei de orez, amestecate cu legume, carne sau diverse sosuri. Totul este preparat acolo, din câte am putut observa, tăvile fiind alimentate cu mâncare direct din wok.
Ce mi-a sărit imediat în ochi a fost salata rece cu urechi de lemn şi usturoi care nu se găseşte chiar la orice restaurant cu specific chinezesc din Bucureşti si pe care am ales-o. Nu am făcut rău fiindca a mers de minune cu celelalte două preparate care "mi-au făcut cu ochiul" - pui cu ciuperci şi orez cu legume.
Puiul cu ciuperci a fost foarte gustos, cantităţile de carne şi legume fiind echilibrate, neprimind în cutia ce poartă logo-ul firmei doar morcovi care înoata în sos cum mi s-a mai întâmplat în alte locuri, ci numeroase bucăţele de pui şi ciuperci chinezeşti, foarte gustoase, însoţite de sosul acrişor.
Orezul cu legume a fost şi el bun, deşi era uşor cam lipicios, deci gătit nu tocmai atât de chinezesc cum ar fi trebuit - să fi fost oare tipul bobului de orez de vină? Gustul însă era bun, aşa că dacă nu vreau să fiu cârcotaşă voi spune doar că merge foarte bine dacă îl combini cu mâncarea caldă preparată, indiferent de ce ai alege.
După cum spuneam şi mai sus, diversitatea este punctul forte al Chopstix. Practic, găseşti cam orice ai avea poftă de la un restaurant cu specific asiatic: salate - de castraveţi cu usturoi, cu alge de mare, castraveţi iuţi sau salată în trei culori; orez: cu legume, picant, curry sau simplu; tăieţei cu vită, legume sau pui; pacheţele de primavară, aripioare picante, pui cu susan, cu bambus, ciuperci sau legume, vită cu ciuperci, în sos chinezesc, cu sos de stridii sau cu legume.
Le-am dat o bilă neagră pentru faptul că deşi cerusem mâncarea în mod expres la pachet, nu am primit nici şerveţele, nici tacâmuri, beţişoare sau condimente. Absolut nimic. Cel care cere mâncarea la pachet o poate duce într-adevar acasă, dar o poate lua şi la serviciu sau în alte părţi unde nu dispune de veselă, tacâmuri, şerveţele, sare sau piper iar în acest caz s-ar fi văzut pus în situaţia de a nu putea să mănânce ceea ce a comandat şi plătit.
Preţurile nu mi s-au părut exagerate, dacă ţinem cont de faptul că vorbesc de un loc din mall: o salată cu alge de mare costă 8.50 lei, o porţie de mâncare cu vită iute şi legume costă 16.50 lei, puiul cu ciuperci a fost 16 lei, orezul cu legume este 8.50 lei iar cel simplu 7 lei, salata cu urechi de lemn costă 9.50 lei. O bere Tuborg de 0.5 l poate fi comandată pentru 5.50, o sticlă de 0.5 l de Coca Cola costă 5 lei iar apa minerală la 0.5 l costă 4 lei.
Fast-food-uri Chopstix mai pot fi găsite în Băneasa Shopping City, în AFI Palace Cotroceni şi în Plaza România.
Cei care doresc să comande pentru acasă sau serviciu o pot face la numerele de telefon 0372 773 323, 0372 773 324 sau 0372 773 325, existând tarife minime pentru a comanda, în funcţie de zonă. Astfel, pentru zona centrala a Bucureştiului comanda minimă trebuie să fie de 30 lei, iar în unele zone limitrofe ale Capitalei este de 50 lei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

La chopstix iti iei singur tacamuri si condimente de pe tejghea, trebuia sa fiti mai atenta